Hozzávalók
- 500 g darált marha-, vagy sertéshús
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 140 g sűrített paradicsom
- só, bors
- 3 púpozott tk szárított oregánó
- 2 csapott tk szárított majoranna
- 2 púpozott tk szárított bazsalikom
- 150 ml tej
- 250 ml víz
- 3 tk keményítő
- 2 db jó nagy bagett
- 100 g reszelt sajt
Hozzávalók
- 500 g darált marha-, vagy sertéshús
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 140 g sűrített paradicsom
- só, bors
- 3 púpozott tk szárított oregánó
- 2 csapott tk szárított majoranna
- 2 púpozott tk szárított bazsalikom
- 150 ml tej
- 250 ml víz
- 3 tk keményítő
- 2 db jó nagy bagett
- 100 g reszelt sajt
Egy lábasban olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát; addig hevítjük, míg erősen illatozni kezd. Ekkor rádobjuk a darált húst és együtt magas lángon jól lepirítjuk. Felöntjük a passatával, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a szárított olaszos zöldfűszerekkel. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük tejjel és kis lángon 15 percig rotyogtatjuk. A keményítőt kikeverjük a vízzel, ráöntjük a ragura és további 5 percig forraljuk erős kevergetés mellett, hogy szép krémes állagot érjünk el. A kapott pizzás melegszendvicskrémet félbevágott bagettre kenjük, megszórjuk sajttal és 200 fokon, grill funkcióval ropogósra sütjük. Ízlés szerint ketchuppal/majonézzel tálaljuk.
Ha tetszett a pizzakrémes melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!