Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók egy
18
cm-es formához

190 g zabkeksz
80 g olvasztott vaj

A krémhez:

350 g natúr krémsajt
100 g tejföl
1 kis marék fagyasztott áfonya
1 csapott ek liszt
1 csapott ek étkezési keményítő
4 nagy ek porcukor
3 db tojás

A tetejére:

1 ek fagyasztott áfonya
3 ek tejföl
2 ek porcukor
Hirdetés

Nagyon krémes áfonyás sajttorta

Azt jól tudjátok, hogy imádjuk a sajttortát! Viszont mivel mi sem mindig csak a csokira vagyunk rákattanva, ezért gondoltuk a chilis-csokis verzión túl, hozunk egy hagyományosabb sajttorta receptet is, áfonyás kiadásban. Ha szeretitek amikor a zabkekszes alap kicsit keményebb állaga összeolvad az ember szájában a sajtkrémes résszel, akkor mindenképpen próbáljátok ki a receptet!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók egy
18
cm-es formához

190 g zabkeksz
80 g olvasztott vaj

A krémhez:

350 g natúr krémsajt
100 g tejföl
1 kis marék fagyasztott áfonya
1 csapott ek liszt
1 csapott ek étkezési keményítő
4 nagy ek porcukor
3 db tojás

A tetejére:

1 ek fagyasztott áfonya
3 ek tejföl
2 ek porcukor
Fotó: Szilágyi Nóri

A zabkekszet és az olvasztott vajat egy aprítógépben összedolgozzuk, majd az egészet egy 18 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Közben késes aprítóba rakjuk az áfonyát, porcukrot, tejfölt, kicsit átzúzzuk, majd mehet bele a többi hozzávaló és egy alapos mixelés. A kekszes alapra öntjük az áfonyás krémet. 2 réteg alufóliába csomagoljuk a forma alját, egy magasabb falú tepsibe rakjuk, kb. a forma ⅓-áig vizet öntünk köré és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük a tortát.

Fotó: Szilágyi Nóri

Hagyjuk kihűlni és 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután körbevágjuk a forma szélénél a tortát és kiemeljük a formából. Az áfonyát, tejfölt és porcukrot lezúzzuk és a krémet a torta tetejére kenjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?