Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 2 db natúr camembert sajt
- 4 szelet prosciutto
- 2 db friss füge
- só
- bors
- 1 db tojás a lekenéshez
Camembert Wellington - Foodporn a javából!
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 2 db natúr camembert sajt
- 4 szelet prosciutto
- 2 db friss füge
- só
- bors
- 1 db tojás a lekenéshez
A Camembert Wellingtonhoz a leveles tésztát kihajtogatjuk, levágunk belőle egy kb. 2-3 centi széles csíkot és félretesszük a dekorációhoz. A tésztát ketté vágjuk. Mindkét felére ráfektetünk egy nagy szelet prosciuttót, erre ültetjük az egész camembert sajtot, amit körbecsomagolunk a sonkával.
Vékonyra szeleteljük a fügét és eloszlatjuk a sonkába csomagolt sajtok tetején. Végül alulról felhajtogatva a tészta szélét, becsomagoljuk az egészet. A maradék tésztából szaggatóval kis formákat szúrunk ki. A két kis tésztacsomagot lekenjük felvert tojással, rárakjuk a kivágott motívumokat, ezeket is megkenjük tojással és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.