Hirdetés
Hirdetés

Camembert Wellington - Foodporn a javából!

Szeretünk mindent újragondolni és valahogy ez a Wellington módra különösen igaz! :D A csirke Wellington után, most egy sajtos verzióval próbálkoztunk és hát az a helyzet, hogy ez is nagyon király lett! Pattintsatok az ünnepi asztalra néhány ilyen bucit, mert ezzel a recepttel garantáltan le fogtok nyűgözni mindenkit a családban!
Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db natúr camembert sajt
  • 4 szelet prosciutto
  • 2 friss füge
  • bors
  • 1 tojás a lekenéshez
Fotó: Szilágyi Nóri

A leveles tésztát kihajtogatjuk, levágunk belőle egy kb. 2-3 centi széles csíkot és félretesszük a dekorációhoz. A tésztát ketté vágjuk. Mindkét felére ráfektetünk egy nagy szelet prosciuttót, erre ültetjük az egész camembert sajtot, amit körbecsomagolunk a sonkával. Vékonyra szeleteljük a fügét és eloszlatjuk a sonkába csomagolt sajtok tetején. Végül alulról felhajtogatva a tészta szélét, becsomagoljuk az egészet.  A maradék tésztából szaggatóval kis formákat szúrunk ki. A két kis tésztacsomagot lekenjük felvert tojással, rárakjuk a kivágott motívumokat, ezeket is megkenjük tojással és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?