Hirdetés

Duplacsokis szalagos fánk

Hozzávalók

Hozzávalók kb.
10
darabhoz

A tésztához:

240 g liszt (BL55)
100 ml tej
20 g friss élesztő
30 g porcukor
2 nagy tojássárgája
1 csipet só
30 g olvasztott vaj

A krémhez:

3 tojássárgája
80 g porcukor
30 g liszt
300 ml tej
100 g étcsokoládé
30 g szobahőmérsékletű vaj

A bevonáshoz:

150 g olvasztott étcsokoládé
40 g olvasztott fehércsokoládé
Hirdetés

Duplacsokis szalagos fánk

Ha szeretitek a csokit és a fánkot, akkor ez a szalagos fánk a mennyországba fog repíteni titeket! Nem elég, hogy egy csokikrémmel töltött fánkról beszélünk, de ezt még le is öntöttük egy rakat csokiöntettel, majd a végén fehércsokival díszítettük. Isteni finom lett és nem utolsó sorban farsangra is tökéletes!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók kb.
10
darabhoz

A tésztához:

240 g liszt (BL55)
100 ml tej
20 g friss élesztő
30 g porcukor
2 nagy tojássárgája
1 csipet só
30 g olvasztott vaj

A krémhez:

3 tojássárgája
80 g porcukor
30 g liszt
300 ml tej
100 g étcsokoládé
30 g szobahőmérsékletű vaj

A bevonáshoz:

150 g olvasztott étcsokoládé
40 g olvasztott fehércsokoládé

 

Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához a hozzávalókat (a vaj kivételével) összegyúrjuk, majd amikor már összeállt hozzáöntjük az olvasztott vajat is és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen legalább 30 percig kelesztjük. Közben a krémhez a tojássárgáját, lisztet, porcukrot egy edénybe rakjuk, kikeverjük és folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Csomómentesre keverjük, majd közepes lángon besűrítjük puding állagúra, rárakunk egy fóliadarabot és hideg helyre tesszük, hogy teljesen kihűljön.

Fotó: Szilágyi Nóri

Mikor a fánktészta megkelt, lisztezett deszkán 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 6 cm-es szaggatókkal kiszaggatjuk. A fánkokat forró olajban kisütjük (pár perc alatt mindkét oldaluk megsül), és papírtörlőre szedjük. A kihűlt krémbe belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat és nyomózsákba töltjük. A fánkok szélén apró lyukat vágunk egy éles, hegyes késsel és belenyomjuk a közepébe a krémet. A töltött fánkokat vízgőz fölött felolvasztott étcsokiba mártjuk és fehércsokival díszítjük a tetejét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?