Hirdetés

Ezt a chilis lencsét imádni fogod!

Hirdetés

Ezt a chilis lencsét imádni fogod!

Mindjárt itt az újév és lassan mindenki elkezd lencsés receptek után nézni. Mi most egyszerre nekik is kedvezünk és azoknak is, akik nem szeretik az ilyenkor oly népszerű, hagyományos lencsefőzeléket. Hoztunk ugyanis egy olyan chilis lencse receptet, ami meghökkentően hasonlít egy cuccos chilis babhoz, de kinézetre mégis elegánsabb és ünnepibb.
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 chili
  • 500 g darált marhahús
  • fél kaliforniai paprika
  • 1  konzerv darabolt paradicsom
  • 100 ml víz
  • 4-5 db aszalt paradicsom (olajban eltett)
  • só, bors
  • 1 tk római kömény
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 150 g beluga lencse (fekete lencse)
  • 4 ek konzerv kukorica
Fotó: Fördős Peti

A lencsét kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni, ha forr a víz, alacsony fokozatra kapcsolunk és 30-40 perc alatt készre főzzük. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, az olívaolajon üvegesre pároljuk. Jöhet rá a hús, ha lepirult, a kockára vágott paprika követi. Ezután következik a darabolt paradicsom, a víz és az aszalt paradicsom. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt, a fahéjat és a chilit. A lencsét leszűrjük, ha maradt rajta víz, majd beleforgatjuk a raguba a kukoricával együtt.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?