Hozzávalók
- 2 db camembert
- 2 marék dió
- 1 púpozott ek zabpehely
- 1 db körte
- 2 ek méz
- só, bors
- 1 csipet szárított kakukkfű
- 1 csipet morzsolt rozmaring
- 1 dl fehérbor
- 1 ek borecet
Lusta vacsi: sült camembert sajt körtés-diós feltéttel
Hozzávalók
- 2 db camembert
- 2 marék dió
- 1 púpozott ek zabpehely
- 1 db körte
- 2 ek méz
- só, bors
- 1 csipet szárított kakukkfű
- 1 csipet morzsolt rozmaring
- 1 dl fehérbor
- 1 ek borecet
A sajtokat 1-1 darab sütőpapírból gyűrt kis “fészekbe” ültetjük, őrlünk rá egy kevés borsot és meglocsoljuk pár csepp fehérborral. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Egy forró száraz serpenyőben megpirítjuk a diót és a zabpelyhet, majd beledobjuk a felszeletet körtét, ezzel is jól összeforgatjuk majd hozzáadjuk a mézet. Sózzuk, borsozzuk és szárított zöldfűszerekkel ízesítjük. Öntünk hozzá még fehérbort és kevés borecetet, felforraljuk és az időközben megsült camembert sajtra halmozzuk az egészet.