Hirdetés

Minestrone leves - Téli kiadás

Hozzávalók

Hozzávalók
6
főre
1 kis fej vöröshagyma
3 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
100 g konzerv fehérbab
1 db közepes burgonya
3 db zellerszár
1 db póréhagyma
negyed fej kelkáposzta
1 csokor bazsalikom
só, bors
olívaolaj
1 tk szárított bazsalikom
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított majoranna
1 tk szárított kakukkfű
1 babérlevél
300 ml passzírozott paradicsom (passata)
2 l víz
2 marék kis kagylótészta/eperlevél/bármi, ami kicsi és jó levesbetétnek
2 ek parmezán
Hirdetés

Minestrone leves - Téli kiadás

Na, ebben a levesben tényleg minden van, ami jó! A passatanak és a parmezánnak köszönhetően krémes, a zöldségeknek köszönhetően pedig jó cuccos! Egy jó hosszú séta kint a hidegben, vagy egy kiadós szánkózás után ez a legjobb, ami történhet veled. Jó forrón, jó hangosan szürcsölve edd meg az egészet!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
6
főre
1 kis fej vöröshagyma
3 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
100 g konzerv fehérbab
1 db közepes burgonya
3 db zellerszár
1 db póréhagyma
negyed fej kelkáposzta
1 csokor bazsalikom
só, bors
olívaolaj
1 tk szárított bazsalikom
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított majoranna
1 tk szárított kakukkfű
1 babérlevél
300 ml passzírozott paradicsom (passata)
2 l víz
2 marék kis kagylótészta/eperlevél/bármi, ami kicsi és jó levesbetétnek
2 ek parmezán

Fotó: Szilágyi Nóri

Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a zúzott fokhagymát is rádobjuk. Jöhet a felkarikázott póréhagyma, a kockára vágott répa, majd a zellerszár a burgonya és a fehérrépa egészben. Ezeket maximum 1 percig pirítgatjuk, majd felöntjük a vízzel. Megfűszerezzük a sóval, borssal, és a zöldfűszerekkel, beletépkedjük a bazsalikom leveleit, és beleöntjük a passata-t. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és így főzzük kb. 20-30 percig, míg a zöldségek megpuhulnak. A kelkáposzta leveleit kisebb darabokra vágjuk, és az utolsó 10 percre ezt is beledobjuk. Jöhet a tészta is ezt főzzük 4 percig, majd végül hozzáöntjük a leszűrt babkonzervet, és már tálalhatjuk is! Egy kevés olívaolajjal, reszelt parmezánnal, és tört borssal pedig tovább turbózhatjátok!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások