Hirdetés
Hirdetés

Sajtos karfiolkrémleves baconnel felturbózva

Kicsit rákattantunk a krémlevesekre, de hát mit csináljunk, ha télen néha tényleg ezek esnek a legjobban? Most egy karfiolos változatot dobtunk össze, amit a sajt tesz még krémesebbé. Egy kis pirított bacon és extra sajt a tetejére és már meg is vagytok vele!:)
Hirdetés

Hozzávalók 2-3 személyre

  • 4 szelet bacon
  • olaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g fagyasztott karfiolkrémleves zöldségkeverék
  • 300 ml tej
  • 300 ml víz
  • szerecsendió
  • só, bors
  • 50 g reszelt cheddar sajt
  • 1 tk keményítő
Fotó: Szilágyi Nóri

Egy serpenyőben kevés olajon, néha megforgatva, ropogósra pirítjuk a baconszeleteket. Ha kész, egy itatóspapírra félretesszük őket. A kisült zsírt egy lábasba öntjük, erre mehet a felkarikázott újhagyma fehér része, a felszeletelt fokhagyma és végül a fagyos zöldségkeverék is. Felöntjük a tejjel és a vízzel, 4-5 percig főzzük, utána sózzuk, borsozzuk és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre turmixoljuk az egészet. A sajtot lereszeljük, rászórjuk a keményítőt és a levesbe szórjuk, ahogy beleolvad,  szép selymes lesz az állaga a krémlevesnek. A tálaláshoz durvára vágjuk a sült bacont és az újhagyma zöldjét is, amivel jól megszórjuk a levest. Néhány csepp olívaolajjal díszíthetjük még.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások