Hirdetés

Sajttal-sonkával töltött karaj + házi sült krumpli = tökéletes ebéd

Hirdetés

Sajttal-sonkával töltött karaj + házi sült krumpli = tökéletes ebéd

Alig létezik tökéletesebb ebéd, mint egy jó rántott karaj, ami ráadásul meg van töltve mindenféle jóval, jelen esetben sajttal és sonkával. És mivel minden frankó hús mellé jár egy hozzá passzoló köret, ezért most megmutatjuk a tökéletes házi sült burgonya titkát is.
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • 4 szelet sajt
  • 4 szelet szendvicssonka
  • só, bors, szerecsendió
  • pár ek liszt
  • pár ek zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez
  • 1 kg burgonya a körethez
Fotó: Szilágyi Nóri

A körethez a burgonyát rusztikus cikkekre vágjuk és annyi forró sós vízbe rakjuk, hogy néha meg tudjuk keverni. Amikor felforrt, azonnal félrehúzzuk, és 5 perc pihenés után leszűrjük, mire kihűl teljesen száraz lesz, és alkalmas a sütésre. Ekkor 190 fokos forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük őket. A hússzeleteket fél centi vastagra lapítjuk, sózzuk-borsozzuk és ráreszelünk kevés szerecsendiót. Egy karajszeletre ráfektetünk egy szelet sajtot és egy sonkát, majd lezárjuk egy másik szelet hússal, legalább a két végét összetűzzük fogvájóval, és liszt-tojás-morzsa sorrendben panírozzuk. 160 fokon tartott olajban pirosra sütjük. A sült burgonyával tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?