Hirdetés
Hirdetés

Szuper szaftos barna sörös pásztorpite

Itt a tél gyerekek, szóval jöhetnek a comfort foodok! Ez a pásztorpite teljesen beleillik ebbe a képbe...készítettünk egy brutálisan szaftos ragut, amire pont kellően pirult rá a krémes krumplipüré. Nem véletlenül ez a pásztorok kedvenc kajája, az tuti!
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre:

A raguhoz:

  • 600 g sertéscomb
  • 3 ek olaj
  • 1 tk liszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott tk kakukkfű
  • 1 csapott tk rozmaring
  • 1 csapott tk pirospaprika
  • 250 ml barna sör
  • 100 ml passzírozott paradicsom (passata)
  • 500 ml víz
  • 150 g sárgarépa
  • 100 g zöldborsó
  • 1 csokor friss petrezselyem

A krumplipüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • tej
  • só, bors
  • szerecsendió
  • vaj

A húst felkockázzuk és egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd megszórjuk a liszttel és hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát. Kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a finomra vágott fokhagymát is. Fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal és kevés pirospaprikával. Felöntjük a barna sörrel, majd mehet bele a passzírozott paradicsom és a víz fele. 20 percig rotyogtatjuk, majd a félkarikákra vágott sárgarépát is  beleküldjük a raguba és hozzáöntjük a maradék vizet. További 40-50 percig főzzük.

A főtt burgonyát áttörjük egy nagyobb tálba, adunk hozzá annyi langyos tejet, amennyivel püré állaga lesz és egy jó darabka vajat és fűszerezzük sóval és frissen reszelt szerecsendióval. A raguhoz végül hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a friss petrezselymet, jöhet egy utolsó keverés és 2 perc után el is zárjuk alatta a lángot. Majd a ragu tetejére halmozzuk a krumplipürét, egyenletesen eloszlatjuk és betoljuk a sütőbe 180 fokra, körülbelül 35-40 percre.  Ha megpirult a krumplipüré a tetején, kész is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?