Hirdetés

Szuperszínes cukormázas fánkok

Hozzávalók

Hozzávalók kb.
10
darabhoz

A tésztához:

240 g liszt (BL55)
100 ml tej
20 g friss élesztő
30 g porcukor
2 nagy tojássárgája
1 csipet só
30 g olvasztott vaj

A bevonáshoz:

2 tojásfehérje
150 g porcukor
fél citrom leve
matcha por
céklapor (vagy kevés átzúzott málna)
1 tk fagyasztott áfonya pürésítve (botmixerrel)

A díszítéshez:

liofilizált málna
aprított pisztácia
áfonyaszemek
színes cukorkák
Hirdetés

Szuperszínes cukormázas fánkok

Ha már kipróbáltátok a joghurtfánk és a túrófánk receptünket is, és jöhet a következő kihívás, akkor készítsetek ilyen színes, ultra finom cukormázas fánkokat! Farsangra pont jó lesz, de az is biztos, hogy vendégváró falatnak is király ötlet!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók kb.
10
darabhoz

A tésztához:

240 g liszt (BL55)
100 ml tej
20 g friss élesztő
30 g porcukor
2 nagy tojássárgája
1 csipet só
30 g olvasztott vaj

A bevonáshoz:

2 tojásfehérje
150 g porcukor
fél citrom leve
matcha por
céklapor (vagy kevés átzúzott málna)
1 tk fagyasztott áfonya pürésítve (botmixerrel)

A díszítéshez:

liofilizált málna
aprított pisztácia
áfonyaszemek
színes cukorkák
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához a hozzávalókat (a vaj kivételével) összegyúrjuk, majd amikor már összeállt hozzáöntjük a vajat is és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen legalább 30 percig kelesztjük. Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kb 6 cm-es szaggatókkal kiszaggatjuk, a közepüket pedig az ujjhegyünkkel kiszúrjuk, hogy lyukas legyen a közepe. A fánkokat forró olajban kisütjük (pár perc alatt mindkét oldaluk megsül), és papírtörlőre szedjük.

Fotó: Szilágyi Nóri

Ezután összedobjuk a díszítést. A tojásfehérjét fehéredésig keverjük a porcukorral és fél citrom levével, majd 2-2 kanálnyi mennyiséget kirakunk 3 tálkába. Az egyikbe matcha port, a másikba céklaport (vagy pürésített málnát), a harmadikba pedig pürésített áfonyát keverünk. A színes mázakba mártjuk a fánkok egyik felét, majd megszórjuk őket tetszőlegesen vágott pisztáciával, áfonyaszemekkel, liofilizált málnával vagy szórócukorral, esetleg csokival, de ízlés szerint bármivel, amivel jól esik. Minél színesebb, annál jobb!:)

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?