Hirdetés
Hirdetés

Zé-féle marhapöri

Ahány ház, annyi pörkölt. Készíthetjük csirkéből, vega változatban mondjuk borsóból, vagy ahogy én a legjobban szeretem: marhából. A titka a hús és a hagyma arányaiban rejlik, amihez persze egy jó recept sem elhanyagolható. Most elhoztam nektek a saját marhalábszáros verziómat, csekkoljátok!
Hirdetés

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhalábszár
  • 2 nagy fej vöröshagyma (a hús mennyiségének 30%-a)
  • olaj
  •  
  •  2 paradicsom
  • 1 TV paprika
  • 2 dl víz + 3 dl víz
  • bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek fűszerpaprika
  •  ½ tk őrölt kömény

Tálaláshoz:

  •  galuska
Fotó: Szilágyi Nóri

Elsőként jó forróra hevítünk egy lábast, majd kevés olajon, két részletben lepirítjuk benne a felkockázott marhahúst. Ha szép színt kaptak, félretesszük őket. Ugyanebbe a lábasba jön az apró kockákra vágott vöröshagyma is, sózzuk és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a TV paprikát is, hagyjuk kicsit főni, mikor már kicsit szétfőttek a zöldségek, felöntjük 2 dl vízzel. Jöhet az előzőleg lepirított hús, alaposan sózzuk, borsozzuk és tovább pirítjuk. Mehet bele a zúzott fokhagyma és jöhet még 3 dl víz is. Addig pároljuk, amíg a víz eltűnik és a hús zsírjára pirul. Utána hozzászórjuk a fűszerpaprikát és az őrölt köményt, felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi a húst, és mehet rá még egy kis só és bors is. Lefedve addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Köretként mi galuskát adtunk, aminek a receptjét megtaláljátok ITT.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?