Hirdetés

2 nagyon király spárgás recept

Hozzávalók

kétszer
4
személyre
+

Zöldspárgás-camembertes penne

500 g penne (vagy más szimpatikus tészta)
250 g zöldspárga
100 g bacon
200 g érett, lágy camembert sajt
150 ml tejszín
2 gerezd fokhagyma
150 ml száraz fehérbor

Epres-spárgás saláta pirított mandulával

50 g szeletelt mandula
80 g vaj
400 g zöldspárga
100 ml száraz fehérbor
100 g madársaláta
200 g eper
5 - 6 ek balzsamecet
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

2 nagyon király spárgás recept

Ezt a két receptet mindenképp próbáljátok ki, akkor is, ha rutinos spárgaevők vagytok, és akkor is, ha csak ritka alkalmakkor szoktatok azon filózni, hogy mégis mit lehetne kezdeni ezzel a cuccal. Spárgás ételeknek egy egész rovatot lehetne szentelni, de most egyelőre két pofonegyszerű receptet mutatunk be, amit kezdőként is összedobhattok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

kétszer
4
személyre
+

Zöldspárgás-camembertes penne

500 g penne (vagy más szimpatikus tészta)
250 g zöldspárga
100 g bacon
200 g érett, lágy camembert sajt
150 ml tejszín
2 gerezd fokhagyma
150 ml száraz fehérbor

Epres-spárgás saláta pirított mandulával

50 g szeletelt mandula
80 g vaj
400 g zöldspárga
100 ml száraz fehérbor
100 g madársaláta
200 g eper
5 - 6 ek balzsamecet
bors
Bevásárlólistához adom

Zöldspárgás-camembertes penne

Forró, sós vízben kezdjétek el főzni a pennét. A megmosott zöldspárgának pattintsátok le a végét és vágjátok fel 3 centis darabokra, majd forró sós vízben ezt is főzzétek 4-5 percig.

Forró serpenyőben pirítsatok bacont, amíg jó ropogós lesz. Egy jó darab érett camember sajtot tépkedjetek bele és hagyjátok, hogy az egész szépen elkezdjen felolvadni. Küldjétek rá a tejszínt és a tört borsot. Öntsétek hozzá  a fehérbort.

A fokhagymát szeleteljétek fel és szórjátok bele a mártásba, majd öntsétek rá a kifőtt tésztát. Forgassátok össze és pakoljátok tányérra. Szórjátok rá a leszűrt spárgát és élvezzétek a szezon egyik legvagányabb pastáját.

Epres-spárgás saláta pirított mandulával

Egy forró, száraz serpenyőben pirítsátok meg a szeletelt mandulát és rakjátok félre. A serpenyőben olvasszátok fel a vajat és dobjátok rá a zöldspárgát. Sózzátok meg, nyomjatok rá egy kis tört borsot és a  fehérbort. Kis lángon, pár perc alatt pároljátok puhára.

A tányérokra pakoljatok ki egy-egy marék madársalátát. Az epreket vágjátok félbe és dobáljátok rá a salátára. Jöhet rá a fehérboros-vajas spárga. A visszamaradt vajba küldjetek bele egy kevés balzsamecetet és forraljátok 2 percig, amíg az egész jól besűrűsödik. Öntsétek rá a salátára és szórjátok meg a pirított mandulával. Kész!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások