Hozzávalók
Zöldspárgás-camembertes penne
- 500 g penne (vagy más szimpatikus tészta)
- 250 g zöldspárga
- 100 g bacon
- 200 g érett, lágy camembert sajt
- 150 ml tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 ml száraz fehérbor
Epres-spárgás saláta pirított mandulával
- 50 g szeletelt mandula
- 80 g vaj
- 400 g zöldspárga
- 100 ml száraz fehérbor
- 100 g madársaláta
- 200 g eper
- 5 - 6 ek balzsamecet
- só
- bors
Hozzávalók
Zöldspárgás-camembertes penne
- 500 g penne (vagy más szimpatikus tészta)
- 250 g zöldspárga
- 100 g bacon
- 200 g érett, lágy camembert sajt
- 150 ml tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 ml száraz fehérbor
Epres-spárgás saláta pirított mandulával
- 50 g szeletelt mandula
- 80 g vaj
- 400 g zöldspárga
- 100 ml száraz fehérbor
- 100 g madársaláta
- 200 g eper
- 5 - 6 ek balzsamecet
- só
- bors
Zöldspárgás-camembertes penne
Forró, sós vízben kezdjétek el főzni a pennét. A megmosott zöldspárgának pattintsátok le a végét és vágjátok fel 3 centis darabokra, majd forró sós vízben ezt is főzzétek 4-5 percig.
Forró serpenyőben pirítsatok bacont, amíg jó ropogós lesz. Egy jó darab érett camember sajtot tépkedjetek bele és hagyjátok, hogy az egész szépen elkezdjen felolvadni. Küldjétek rá a tejszínt és a tört borsot. Öntsétek hozzá a fehérbort.
A fokhagymát szeleteljétek fel és szórjátok bele a mártásba, majd öntsétek rá a kifőtt tésztát. Forgassátok össze és pakoljátok tányérra. Szórjátok rá a leszűrt spárgát és élvezzétek a szezon egyik legvagányabb pastáját.
Epres-spárgás saláta pirított mandulával
Egy forró, száraz serpenyőben pirítsátok meg a szeletelt mandulát és rakjátok félre. A serpenyőben olvasszátok fel a vajat és dobjátok rá a zöldspárgát. Sózzátok meg, nyomjatok rá egy kis tört borsot és a fehérbort. Kis lángon, pár perc alatt pároljátok puhára.
A tányérokra pakoljatok ki egy-egy marék madársalátát. Az epreket vágjátok félbe és dobáljátok rá a salátára. Jöhet rá a fehérboros-vajas spárga. A visszamaradt vajba küldjetek bele egy kevés balzsamecetet és forraljátok 2 percig, amíg az egész jól besűrűsödik. Öntsétek rá a salátára és szórjátok meg a pirított mandulával. Kész!