Hozzávalók
A bolognai raguhoz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál zellerszár
- 1 szál sárgarépa
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 500 g darált sertéshús
- frissen reszelt szerecsendió
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 ml vörösbor
- 500 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 100 ml tej
- 300 ml víz
A besamelhez
- 80 g vaj
- 80 g liszt
- 1.3 l tej
- só
- fehér bors
- frissen reszelt szerecsendió
Az összeállításhoz
- 2 ek olívaolaj
- 12 db lasagne lap
- 80 g reszelt parmezán
Hozzávalók
A bolognai raguhoz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál zellerszár
- 1 szál sárgarépa
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 500 g darált sertéshús
- frissen reszelt szerecsendió
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 ml vörösbor
- 500 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 100 ml tej
- 300 ml víz
A besamelhez
- 80 g vaj
- 80 g liszt
- 1.3 l tej
- só
- fehér bors
- frissen reszelt szerecsendió
Az összeállításhoz
- 2 ek olívaolaj
- 12 db lasagne lap
- 80 g reszelt parmezán
A vöröshagymát finomra vágjuk, a zellerszárat és a répát lereszeljük, majd a felforrósított lábasban, kevés olívaolajon jó alaposan lepiritjuk őket. Hozzáadjuk a darált húst, amit szintén magas lángon lepirítunk. Jöhet hozzá a felaprított fokhagyma, reszelt szerecsendió, só és bors. Felöntjük a vörösborral, amivel 5 percig rotyogtatjuk a ragut, jöhet hozzá a passata, a tej és a víz is. A ragut 45 percen keresztül, közepes lángon rotyogtatjuk.
A besamelhez a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, habverővel elkeverjük és felhevítjük. (Figyeljünk rá, hogy a liszt ne barnuljon meg!) Folyamatos keverés közben felöntjük a szobahőmérsékletű tejjel. Miután a tej felforrt, kb. 5 perc forralás után éri el a kellő sűrűséget. Jöhet a só, bors és a reszelt szerecsendió. Az elkészült besamelből kb. 150 ml-t átöntünk a bolognai raguba, és jól elkeverjük. Egy magas falú tepsi alján eloszlatjuk az olívaolajat, jöhet rá egy réteg besamel, majd 3 tésztalap. Erre jöhet a ragu egyharmad része, amit megszórunk reszelt parmezánnal. Ezt kétszer megismételjük.
A tetejére öntjük a maradék besamelt és gazdagon megszórjuk reszelt parmezánnal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, és ezután még grill fokozaton további 5 percet sütjük, hogy a teteje szép aranybarna legyen. Ha elkészült, várni kell 15-20 percet, és utána lehet tálalni.
Ha tetszett a lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!