Hirdetés

A tökéletes olaszos menü

Hozzávalók

Pappa al pomodoro (4 főre)

3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
½ fej lilahagyma
1 db paradicsomkonzerv
15 dkg szikkadt kenyér
1 csipet chili pehely
1 kis csokor friss bazsalikom
½ l zöldség vagy csirke alaplé
Só, bors

Pasta primavera (6 főre)

5 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 nagy marék különböző színű koktélparadicsom
4 db csiperkegomba
1 marék cukorborsó
4 db zöld spárga
0.33 db cukkini
1 marék zöldborsó
8 ek reszelt parmezán
1 ½ dl tejszín
½ csokor friss petrezselyem
½ csokor friss bazsalikom
2 ek fenyőmag
1 csomag spagetti tészta
Só, bors

Panna cotta  (8-10 főre)

75 dkg eper
60 dkg natúr joghurt
10 - 15 dkg cukor
10 lap zselatin
2 dl hideg tej
1 dl tejszín
1 db vaníliarúd
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A tökéletes olaszos menü

Most nagyon laza olasz ételeket mutatunk nektek. Lesz egy krémes paradicsomleves, a pappa al pomodoro, egy nagyon zöldséges tészta, a pasta primavera és persze édesen szép az élet, így egy epres panna cottával zárjuk a sort. Próbáljátok ki őket, mert nagyon FINOMAK!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

Pappa al pomodoro (4 főre)

3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
½ fej lilahagyma
1 db paradicsomkonzerv
15 dkg szikkadt kenyér
1 csipet chili pehely
1 kis csokor friss bazsalikom
½ l zöldség vagy csirke alaplé
Só, bors

Pasta primavera (6 főre)

5 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 nagy marék különböző színű koktélparadicsom
4 db csiperkegomba
1 marék cukorborsó
4 db zöld spárga
0.33 db cukkini
1 marék zöldborsó
8 ek reszelt parmezán
1 ½ dl tejszín
½ csokor friss petrezselyem
½ csokor friss bazsalikom
2 ek fenyőmag
1 csomag spagetti tészta
Só, bors

Panna cotta  (8-10 főre)

75 dkg eper
60 dkg natúr joghurt
10 - 15 dkg cukor
10 lap zselatin
2 dl hideg tej
1 dl tejszín
1 db vaníliarúd
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Pappa al pomodoro

A felaprított hagymát és a karikákra vágott fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a chili pelyhet és összekeverjük. Beleöntjük a paradicsomot és közepes lángon pár percig főzzük. A kenyeret nagyobb kockákra vágjuk és az egész bazsalikom ágakkal együtt a leveshez adjuk. Összeforgatjuk, majd merőkanalanként elkezdjük hozzáadagolni az alaplevet addig, amíg elég lé lesz benne, hogy a kenyér megszívja magát, viszont nem lesz túl híg. Kb. 15 percig főzzük a levest, amíg a kenyér szétesik és a leves besűrűsödik. A levesből kiszedjük a bazsalikom ágat és végül egy kis olívaolajjal és frissen aprított bazsalikommal tálaljuk.

Pasta primavera

Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat felhevítek, és rádobunk 2 vékony karikákra vágott fokhagymát. Amint elkezdett illatozni, hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat és 1-2 percig sütjük, majd félretesszük a serpenyőt és előveszünk egy másikat.

Abban kb. 3 percig pirítjuk, 3 evőkanál olívaolajon, a felnegyedelt gombát, majd hozzáadjuk a félbe vágott cukorborsót és a felnegyedelt spárgát (a fás végét előzőleg letörjük) és 1-2 percig pirítjuk. A lángot lejjebb vesszük és beletesszük a felkarikázott cukkinit, majd 2 felaprított fokhagymát és a zöldborsót. Ha lepirult, akkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 4 evőkanál reszelt parmezánnal és felöntjük a tejszínnel. Összeforgatjuk és 1-2 percig rotyogtatjuk.

A paradicsomos keverék alatt ismét begyújtunk, kissé összerottyantjuk, majd összeforgatjuk a felaprított petrezselyemmel és bazsalikommal. Egy tálban összeforgatjuk a kifőtt tésztát a cukkinis szósszal és megszórjuk a tetejét a paradicsomokkal, végül a maradék reszelt parmezánnal és fenyőmaggal.

Panna cotta

A megmosott és kicsumázott epret először egy turmixgépben leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és a cukrot és tovább turmixoljuk. Egy lábasba beletesszük a zselatin lapokat és felöntjük a hideg tejjel. Egy nyeles lábasban összeforraljuk a tejszínt, a vaníliarúd kikapart magjait és a vanília rudat is. Amikor elkezd finoman forrni kivesszük a vanília rudat és a tejes zselatinra öntjük, majd habverővel alaposan összekeverjük.

Az epres turmixot egy nagy keverőtálba átöntjük és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a feloldódott zselatint. Minimum 8 órát, de akár egy egész napot is hűtőben pihentetjük, majd kifordítjuk a formából és friss eperrel tálaljuk.

Ha nem lenne elég az olaszos ízekből, akkor csekkoljátok a legszaftosabb parmezános csirke receptjét. A caponata, az olaszok lecsója sem maradhat ki a sorból, amihez itt találtok receptet.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?