Hozzávalók
- 300 g Spagetti
- 200 g darabolt paradicsom konzerv
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- ½ db chili
- 150 - 200 g kolozsvári szalonna
- 3 gerezd fokhagyma
- pecorino sajt
- 100 ml száraz fehérbor
- 1 csipet szárított oregánó
Hozzávalók
- 300 g Spagetti
- 200 g darabolt paradicsom konzerv
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- ½ db chili
- 150 - 200 g kolozsvári szalonna
- 3 gerezd fokhagyma
- pecorino sajt
- 100 ml száraz fehérbor
- 1 csipet szárított oregánó
A tésztát sós, forró vízben félkészre megfőzzük. A szószban fogjuk al dante-re befejezni. Egy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük lepirítani a felkockázott szalonnát. 2-3 percig sütjük, rádobjuk a felszeletelt chilit, összepirítjuk és felöntjük a borral. Megvárjuk, hogy elpárologjon a nagy része. Beletesszük a felszeletelt fokhagymát, ráöntjük a kockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és 5-6 perc alatt összerottyantjuk. Beledobjuk a félkészre főtt tésztát. 1-2 merőkanálnyi vizet rakunk a mártásba a tészta főzőlevéből és megszórjuk ízlés szerint rengeteg reszelt pecorino sajttal. Miután jól összeforrt a mártás a tésztával, akkor kész is. Reszelt sajttal tálaljuk.
Ha tetszett az amatriciana spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!