Hozzávalók
A húsgolyókhoz
- 3 cm-es gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g darált csirkehús
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
A szószhoz
- 2 fej hagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 ek kukoricakeményítő
- 80 ml szójaszósz
- 1 ek almaecet
- 2 ek méz
- 1 db chili
- 1 db lime
- 1 ek mogyoróvaj
- 1 csokor friss bazsalikom
A körethez
- 1 db mangó
- 1 ek méz
- 1 ek szójaszósz
- 200 g soba tészta
- só
A tálaláshoz
- 1 ek szezámmag
- 1 db lime
Ázsiai húsgolyók soba tésztával
Hozzávalók
A húsgolyókhoz
- 3 cm-es gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g darált csirkehús
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
A szószhoz
- 2 fej hagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 ek kukoricakeményítő
- 80 ml szójaszósz
- 1 ek almaecet
- 2 ek méz
- 1 db chili
- 1 db lime
- 1 ek mogyoróvaj
- 1 csokor friss bazsalikom
A körethez
- 1 db mangó
- 1 ek méz
- 1 ek szójaszósz
- 200 g soba tészta
- só
A tálaláshoz
- 1 ek szezámmag
- 1 db lime
A húsgolyókhoz a gyömbért és a fokhagymát először lereszeljük, majd hozzáadjuk a darált csirkehúshoz. Sóval és borssal fűszerezzük. Kicsi, diónyi gombócokat formázunk belőle, közepes lángon felhevítjük az olívaolajat egy nagy serpenyőben és megpirítjuk benne a húsgolyókat minden oldalról, majd kiszedjük őket egy tányérra.
Míg sülnek a húsgolyók, a hagymát és a kaliforniai paprikákat csíkokra vágjuk. Miután megsültek a húsgolyók, ugyanabban a serpenyőben elkezdjük pirítani a hagymát és a paprikákat. Közben egy kis tálban alaposan összekeverjük a kukoricakeményítőt, a szójaszószt, az almaecetet, a mézet, a felaprított chilit, a lime lereszelt héját és kifacsart levét. Amikor a zöldségek már szépen megpirultak, ráöntjük a szójaszószos keveréket és belerakjuk a már megsült húsgolyókat. Hozzáadjuk a mogyoróvajat és a felaprított bazsalikomot is és pár percig főzzük.
A körethez a mangót kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, egy kis tálban összekeverjük a mézzel és a szójaszósszal. Lobogó, sós vízben kifőzzük a soba tésztát a csomagon szereplő utasítások szerint. Tálaláskor a tésztára helyezzük a szószos húsgolyókat, megszórjuk szezámmaggal, rárakjuk a mangót és 1-1 lime gerezdet.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Főzési idő: 30 perc
- Összesen: 40 perc
Ha tetszett az ázsiai húsgolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!