Hozzávalók
- 250 g liszt
- 2 ek olaj
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 150 g zsemlemorzsa
- 50 g porcukor
- 1 tk fahéj
- 50 g vaj
- 1 üveg szilvalekvár (360 g)
Gyúrt tésztás barátfüle
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 2 ek olaj
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 150 g zsemlemorzsa
- 50 g porcukor
- 1 tk fahéj
- 50 g vaj
- 1 üveg szilvalekvár (360 g)
A lisztet, az olajat és a tojásokat és az egy sárgáját egy aprítógépbe tesszük, és addig zúzzuk, amíg nagyjából össze nem áll (pár másodperc), majd kiborítjuk a munkafelületre. Kézzel addig gyúrjuk tovább, amíg össze nem áll teljesen, és egy homogén tésztát nem kapunk. Lefóliázzuk, és hagyjuk pihenni a hűtőben minimum 30 percet.
A zsemlemorzsát száraz serpenyőben, közepes lángon barnára pirítjuk, majd félretesszük egy kicsit hűlni, aztán belekeverjük a porcukrot és fahéjat. A vajat felolvasztjuk és összekeverjük a zsemlemorzsával.
A hűtőből kivéve elfelezzük a tésztát, és tésztagéppel mindkettőt vékonyra nyújtjuk (a mi gépünkön 7-es fokozat, kb. 2-3 mm-es vastagság). A tésztára 1 tk szilvalekvárt teszünk kb. 3-4 cm távolságra egymástól, majd lefedjük a másik tésztával, és négyzeteket vágunk belőle. Enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük (kb. 5 perc), majd leszűrjük és a zsemlemorzsába forgatjuk a derelyéket.
Ha tetszett a gyúrt tésztás barátfüle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!