Hozzávalók
- 400 g brokkoli
- 300 g mascarpone
- 50 g parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 250 g cannelloni tészta
- 50 g vaj
- 150 g bacon
- 50 g liszt
- 600 ml tej
- 0.25 db szerecsendió
- 200 g mozzarella
Brokkolis-sajtos cannelloni
Hozzávalók
- 400 g brokkoli
- 300 g mascarpone
- 50 g parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 250 g cannelloni tészta
- 50 g vaj
- 150 g bacon
- 50 g liszt
- 600 ml tej
- 0.25 db szerecsendió
- 200 g mozzarella
A brokkolit forró vízbe tesszük, és újraforrástól számítva 3 percig forraljuk, majd jeges vízben lehűtjük. Apró rózsákra szedjük, ha kell, még kisebb darabokra vágjuk, összekeverjük a mascarponéval, a reszelt parmezánnal és a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd egy nyomózsákba töltjük, és a cannelloni tésztákba nyomkodjuk a tölteléket. Magas falú tepsibe helyezzük a töltött tésztákat.
A vajon megpirítjuk a felkockázott bacont, majd rászórjuk a lisztet, és habverővel folyamatosan kevergetve felöntjük az előzőleg megmelegített tejjel, majd sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót. Amikor besűrűsödött a mártásunk, ráöntjük a tésztára, és a tetejére rátépkedjük a mozzarellát. 180 fokos sütőben, 40 perc alatt megsütjük, és tálaljuk.
Ha tetszett a Brokkolis-sajtos cannelloni receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!