Hozzávalók
- 2 db citrom
- 40 dkg csirkemell filé
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 csipet cayenne bors
- 3 dl tejszín
- 50 dkg gnocchi
- 3 dkg vaj
- 6 - 8 db zsályalevél
- 2 gerezd fokhagyma
Citromos csirkés pirított gnocchi
Hozzávalók
- 2 db citrom
- 40 dkg csirkemell filé
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 csipet cayenne bors
- 3 dl tejszín
- 50 dkg gnocchi
- 3 dkg vaj
- 6 - 8 db zsályalevél
- 2 gerezd fokhagyma
Az egyik citromot vékony karikákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben 1 ek olívaolajat magas lángon felhevtünk és lepirítjuk rajta a szeletekre vágott citromot. Tányérra szedjük és félretesszük.
A csirkemellett csíkokra vágjuk és a serpenyőbe dobjuk. Magas lángon lepirítjuk, közben hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Belereszeljük a másik citrom héját, sózzuk borsozzuk és belefacsarjuk 1/2 citrom levét is. Hozzáadunk 1 csipet cayenne borsot és felöntjük a tejszínnel. Lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
A gnocchit sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Közben a vajat egy serpenyőben felhevítjük és közepesen erős láng felett megpirítjuk benne a zsályát és a megroppantott fokhagymagerezdeket. A zsályát kiszedjük és a fűszeres vajon lepirítjuk a gnocchit. Közben a tejszínes mártást is visszatesszük a tűzre és forráspontig melegítjük. A gnocchit összeforgatjuk a mártással, a citromkarikákkal és a pirított zsályával díszítjük.