Hirdetés

Citromos-lazacos tészta

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
250 g tagliatelle
300 g lazac
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
bors
60 ml fehérbor
1 db citrom
1 tk étkezési keményítő
100 ml tejszín
2 marék bébispenót
1 csokor petrezselyem
1 db chilipaprika
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Citromos-lazacos tészta

A statisztikák szerint mi, magyarok nagyon kevés halat fogyasztunk, úgyhogy innentől kezdve életem egyik célja az lesz, hogy minél több halas receptet hozzak nektek. :D Szerencsére általában nagyon gyorsan elkészíthetőek és nagyon finomak, ahogy ez a pasta is. Nettó 25 perc alatt végeztek is vele!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
250 g tagliatelle
300 g lazac
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
bors
60 ml fehérbor
1 db citrom
1 tk étkezési keményítő
100 ml tejszín
2 marék bébispenót
1 csokor petrezselyem
1 db chilipaprika
Bevásárlólistához adom

A tésztához egy nagy adag, enyhén sós vizet felrakunk egy lábasban forrni, majd ha felforrt, beledobjuk a tésztát, és al dentére főzzük. Közben a lazacot kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk, és olívaolajon picit lepirítjuk egy serpenyőben, majd mehet rá a lazac is. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral, belefacsarjuk a citromlevet, és hozzáreszeljük a héját is. Pár percig forraljuk, majd egy kis tálban elkeverjük a  keményítőt a tejszínnel, hozzáöntjük a lazachoz, és besűrítjük a mártást. Mehet bele a spenót, a durvára vágott petrezselyem és a chilipaprika is. Végül az egészet összekeverjük a kifőtt tésztával, és még melegen tálaljuk. 

Ha tetszett a citromos-lazacos tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások