Hozzávalók
- 300 g fagyasztott zöldborsó
- 250 g spagetti/spagettini
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
- 100 g vaj
- 1 db citrom
Citromos zöldborsós spagetti
Hozzávalók
- 300 g fagyasztott zöldborsó
- 250 g spagetti/spagettini
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
- 100 g vaj
- 1 db citrom
A tésztát sós vízben, kb. 8 perc alatt, al dantére főzzük. Félidőben belerakjuk a zöldborsót és kiszedünk fél decit a főzővízből, amit félre rakunk a mártáshoz. Ha kész, leszűrjük az egészet. Egy lábasban a vaj felét és kb. 2 evőkanál olívaolajat felolvasztunk. Közben egy keverőtálba reszeljük a fokhagymát, a citrom héját, belenyomjuk a felének a levét, sózzuk, borsozzuk és ezt a keveréket öntjük a serpenyőben a vajra. 1-2 percig rotyogtatjuk, felöntjük a félrerakott főzővízzel és megvárjuk, hogy egynemű mártás legyen (ez is kb. 1-2 perc). Ezután rádobjuk a kifőtt borsós tésztát. Alaposan összeforgatjuk, rárakjuk a maradék vajat és elzárjuk. Esetleg még frissen reszelt citromhéjjal megszórva tálaljuk.