Hirdetés

Csirkés tetrazzini

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
500 g cérnametélt
120 g vaj
120 g liszt
1 l tej
100 ml száraz fehérbor
1 tk füstölt pirospaprika
150 g reszelt parmezán
2 csirkemell
2 fej gomba
50 g mandula
só, bors
Hirdetés

Csirkés tetrazzini

Bármely dolgos hétköznapod isteni lezárása otthon, egy pohár bor mellett. Pillanatok alatt kész és meg fogtok őrülni érte!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
500 g cérnametélt
120 g vaj
120 g liszt
1 l tej
100 ml száraz fehérbor
1 tk füstölt pirospaprika
150 g reszelt parmezán
2 csirkemell
2 fej gomba
50 g mandula
só, bors

Megfőzzük a tésztát. Egy öntöttvas lábosban alacsony hőfokon megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet és 1 percig kevergetve pirítjuk. Ráöntjük a tejet és a bort. Folyamatos keverés mellett felmelegítjük és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a parmezán nagy részét.

A tűzhelyről levéve belekeverjük a megsütött és felvágott csirkemellet, a felszeletelt, lepirított gombát és a megfőtt tésztát. Sütőtálba tesszük és megszórjuk a maradék parmezánnal és a mandulával. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások