Hozzávalók
- 500 g cérnametélt
- 120 g vaj
- 120 g liszt
- 1 l tej
- 100 ml száraz fehérbor
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 150 g reszelt parmezán
- 2 db csirkemell
- 2 fej gomba
- 50 g mandula
- só, bors
Csirkés tetrazzini
Hozzávalók
- 500 g cérnametélt
- 120 g vaj
- 120 g liszt
- 1 l tej
- 100 ml száraz fehérbor
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 150 g reszelt parmezán
- 2 db csirkemell
- 2 fej gomba
- 50 g mandula
- só, bors
Megfőzzük a tésztát. Egy öntöttvas lábosban alacsony hőfokon megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet és 1 percig kevergetve pirítjuk. Ráöntjük a tejet és a bort. Folyamatos keverés mellett felmelegítjük és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a parmezán nagy részét.
A tűzhelyről levéve belekeverjük a megsütött és felvágott csirkemellet, a felszeletelt, lepirított gombát és a megfőtt tésztát. Sütőtálba tesszük és megszórjuk a maradék parmezánnal és a mandulával. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.