Hozzávalók
A fűszeres morzsához
- 1 ág friss rozmaring
- 2 - 3 ág friss kakukkfű
- 2 - 3 ek panko morzsa
- 1 csipet só
- 1 ek olívaolaj
A tésztához
- 100 g cukkini
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 100 g pancetta
- 1 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 40 g parmezán
- 40 g pecorino
- 200 g spagetti
- 300 ml tésztafőző víz
Cukkinis carbonara fűszeres morzsával
Hozzávalók
A fűszeres morzsához
- 1 ág friss rozmaring
- 2 - 3 ág friss kakukkfű
- 2 - 3 ek panko morzsa
- 1 csipet só
- 1 ek olívaolaj
A tésztához
- 100 g cukkini
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 100 g pancetta
- 1 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 40 g parmezán
- 40 g pecorino
- 200 g spagetti
- 300 ml tésztafőző víz
A morzsához apróra vágjuk a fűszereket, és a morzsával együtt egy serpenyőbe szórjuk. Sózzuk és hozzáöntjük az olívaolajat, majd addig pirítjuk, míg egy kis színt nem kap. Ezután kiszedjük a serpenyőből, és tálalásig félrerakjuk.
A cukkinit hosszában negyedeljük, majd kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és megpirítjuk 2 evőkanál olajon, sózzuk, borsozzuk, majd ezt is kiszedjük és félretesszük. Szintén ugyanebben a serpenyőben 2 ek olívaolajon elkezdjük lepirítani a felkockázott pancettát. A tésztát bő, sós vízben elkezdjük főzni. A tojást és a tojássárgájákat egy keverőtálba ütjük, és kikeverjük a reszelt sajtokkal és rengeteg őrölt borssal, majd egy merőkanál tésztafőző vizet adunk hozzá.
Ha megpirult a szalonna, kiszedjük, majd a visszamaradt zsírhoz adunk egy merőkanál tésztafőző vizet, beletesszük a leszűrt tésztát és beforraljuk kicsit. Lehúzzuk a tűzről, beleöntjük a tojásos keveréket és körkörös mozdulatokkal, gyorsan összeforgatjuk a tésztát. 1-2 percre vissza is rakhatjuk a tűzre, ezután hozzáadjuk a szalonnát, majd a pirított cukkinivel és a morzsával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a cukkinis carbonara receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!