Hozzávalók
- 250 g tészta
- 100 ml tészta főzővíz
- 1 db tojás
- 4 szelet bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g cukkini
- só, bors
- 50 g parmezán
Cukkinis carbonara
Hozzávalók
- 250 g tészta
- 100 ml tészta főzővíz
- 1 db tojás
- 4 szelet bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g cukkini
- só, bors
- 50 g parmezán
A tésztát sós vízben al dentére főzzük. A főzőléből kiveszünk és óvatosan elkeverjük egy tálban a felvert tojással.
Egy serpenyőben elkezdjük lepirítani az apróra vágott bacont. Ha kiengedte a zsírját, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és a felszeletelt cukkinit. 7-8 perc pirítás után sózzuk, borsozzuk.
Beleöntjük a leszűrt tésztát, ráreszeljük a parmezánt és elzárjuk alatta a lángot. Nagyon óvatosan, akár kis adagokban ráöntjük a vízzel fellazított tojást és gyorsan elkeverjük, rázogatjuk, hogy krémes legyen.
Ha tetszett a cukkinis carbonara receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!