Hozzávalók
A tésztához
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 130 g liszt
- 2 csipet só
- 2 ek olívaolaj
- 2 db tojás
- 4 db tojássárgája
- 50 ml víz
- 100 g szeletelt bacon
- 1 db cukkini (nagyobb)
A szószhoz
- 175 g joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
Cukkinis-szalonnás tészta
Hozzávalók
A tésztához
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 130 g liszt
- 2 csipet só
- 2 ek olívaolaj
- 2 db tojás
- 4 db tojássárgája
- 50 ml víz
- 100 g szeletelt bacon
- 1 db cukkini (nagyobb)
A szószhoz
- 175 g joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
A liszteket egybe szitáljuk, összekeverjük a sóval, majd az olajat, a tojásokat és a vizet is belekeverjük, és addig gyúrjuk, amíg normál tészta állagot nem kapunk. Ezután fóliába tekerjük, és kicsit pihentetjük a hűtőben.
A szószhoz a joghurtot összeturmixoljuk fokhagymával és a kaporral.
A tésztát kivesszük a hűtőből, és egy tésztagéppel vagy akár sodrófával vékonyra nyújtjuk, majd hosszú metéltre vágjuk, de egyébként tetszőleges formát is választhatunk. Enyhén sós vizet forralunk, majd a tésztát készre főzzük benne, ez nekünk 7-8 perc alatt sikerült.
A baconok felét ropogósra pirítjuk, majd félretesszük, és a zsírjában egy csipetnyi sóval átpirítjuk a tésztát is.
A bacon másik felét felkockázzuk, egy serpenyőben közepes lángon ropogósra pirítjuk, majd félretesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a felkockázott cukkinit. Hozzákeverjük a pirított kockázott bacont és a cukkinit, meglocsoljuk a joghurttal, és a pirított baconszeletekkel tálaljuk.
Ha tetszett a cukkinis-szalonnás tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!