Hozzávalók
- 300 g makaróni tészta
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml tej
- só, bors
- 2 csipet szerecsendió
- 150 ml sör
- 300 g reszelt vörös cheddar sajt
- 4 ek reszelt parmezán
Hozzávalók
- 300 g makaróni tészta
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml tej
- só, bors
- 2 csipet szerecsendió
- 150 ml sör
- 300 g reszelt vörös cheddar sajt
- 4 ek reszelt parmezán
A tésztát forró, enyhén sós vízben félkeményre főzzük. A vajat egy lábasban felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, belereszeljük a fokhagymát, elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk a besamelt, és beleszórjuk a szerecsendiót is.
Felöntjük a sörrel és belekeverjük a reszelt cheddar és a parmezán felét. Összekeverjük a kifőtt tésztával, beleöntjük egy kb. 22×15 cm-es sütőtálba, megszórjuk a tetejét a cheddar és parmezán másik felével és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.