Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A mártáshoz

1 fej hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
2 - 3 ek olívaolaj
só, bors
½ db citrom héja
100 ml fehérbor
3 - 4 szál kakukkfű
20 g vaj
20 g liszt
600 ml tej
20 g parmezán sajt
20 g edami sajt
20 g vörös cheddar sajt
40 g kecskekrémsajt
1 csokor petrezselyem

A gnocchihoz

1 - 2 db édesburgonya (nagyobb)
500 g liszt
2 db tojás (kisebb)

A tálaláshoz

olívaolaj
parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Édesburgonya-gnocchi négysajtos mártással

Gnocchit csomó mindenből lehet csinálni, pl. céklából, sima burgonyából, sütőtökből, de én most mutatok egy édesburgonyás verziót, amit úgy fogunk megformázni, mint egy álom. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
32
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A mártáshoz

1 fej hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
2 - 3 ek olívaolaj
só, bors
½ db citrom héja
100 ml fehérbor
3 - 4 szál kakukkfű
20 g vaj
20 g liszt
600 ml tej
20 g parmezán sajt
20 g edami sajt
20 g vörös cheddar sajt
40 g kecskekrémsajt
1 csokor petrezselyem

A gnocchihoz

1 - 2 db édesburgonya (nagyobb)
500 g liszt
2 db tojás (kisebb)

A tálaláshoz

olívaolaj
parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Az édesburgonyát megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük, majd kihűtjük, meghámozzuk, és egy villával vagy robotgépben pürésítjük. A liszthez adjuk a kb. 300-350 g édesburgonyakrémet, a felvert tojásokat, kézzel összedolgozzuk, majd fóliába tekerjük, és a hűtőben pihentetjük, amíg megcsináljuk a mártást.

A mártáshoz a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd megfonnyasztjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük fél citrom héját, felöntjük a fehérborral, beletesszük a kakukkfüvet, majd a negyedére forraljuk. A kakukkfüvet azután kiszedjük belőle. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és 3-4 percig alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve pirítjuk (ne kapjon színt). Ezután folyamatos keverés mellett ráöntjük a meleg tejet és a boros redukciónkat, és lassú tűzön bugyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödött egy kicsit. Elzárjuk alatta gázt, majd belekeverjük az apróra reszelt vörös cheddart, edamit, parmezánt, majd a kecskekrémsajtot is.

Édesburgonya-gnocchi négysajtos mártással

A gnocchit enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastag hengerekké formázzuk, 1-1,5 cm-es darabokat vágunk belőle a késünk hátoldalával, majd meglisztezett ujjal nyomunk a közepére egy lyukat, ezáltal úgy fognak kinézni, mint a kispárnák, amikre ráhajtottátok a fejeteket. A gnocchit forrásban lévő, sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jöttek a víz felszínére, majd leszűrjük, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és összekeverjük a mártással. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk parmezánforgáccsal, és tálaljuk.

Ha tetszett az édesburgonya-gnocchi négysajtos mártással, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások