Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
kevés olívaolaj
1 rúd kis kolbász
500 g száraztészta
½ db cukkini
1 fej lilahagyma
1 marék koktélparadicsom
2 marék reszelt parmezán
5 ek passzírozott paradicsom
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss bazsalikom
só, bors
8 dl forró víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Egylábasos pasta

Munkából hazaesve nem nagyon vágyik az ember másra, mint egy kiadós pihenésre. Vacsorázni viszont kell és az mindig előnyt jelent, ha gyorsan elkészül az a valami. Hát ez az egylábasos pasta egy jó megoldás lehet, hisz nincs más dolgunk vele, mint ezt a pár hozzávalót felszeletelni, mindet egy lábasba tenni és várni 15 percet, hogy elkészüljön. Lusta vacsikra fel!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
kevés olívaolaj
1 rúd kis kolbász
500 g száraztészta
½ db cukkini
1 fej lilahagyma
1 marék koktélparadicsom
2 marék reszelt parmezán
5 ek passzírozott paradicsom
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss bazsalikom
só, bors
8 dl forró víz
Bevásárlólistához adom

A kolbászt felkarikázzuk és egy kevés étolajon lepirítjuk, majd félretesszük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, a lábasba szórjuk a száraztésztát és elhelyezzük rajta a hozzávalókat. A felvágott cukkinit, a félbevágott koktélparadicsomokat, a felszeletelt lilahagymát, a fokhagymát és az előzőleg lepirított kolbászkarikákat. Kanalazunk rá a passzírozott paradicsomból, ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és nyakon öntjük a forró vízzel. Alaposan átkeverjük és kb. 15-20 percig közepes lángon, néha kevergetve főzzük. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások