Hozzávalók
A raguhoz
- 400 g bacon
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 konzerv paradicsomos bab (baked beans)
- só, bors
A besamelhez
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- szerecsendió
- 700 ml tej
- só, bors
A gombához
- 500 g barna csiperkegomba
- 2 ek olaj
- só, bors
Az összeállításhoz
- 12 db zöld lasagnelap
- 100 g vörös cheddar
- 4 db tojás
English breakfast lasagne
Hozzávalók
A raguhoz
- 400 g bacon
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 konzerv paradicsomos bab (baked beans)
- só, bors
A besamelhez
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- szerecsendió
- 700 ml tej
- só, bors
A gombához
- 500 g barna csiperkegomba
- 2 ek olaj
- só, bors
Az összeállításhoz
- 12 db zöld lasagnelap
- 100 g vörös cheddar
- 4 db tojás
A raguhoz a felcsíkozott bacont, a finomra aprított hagymát és fokhagymát aranybarnára pirítjuk az olajon, rátesszük a két konzerv paradicsomos babot, összerottyantjuk, és sózzuk, borsozzuk.
A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, szerecsendióval fűszerezzük, 3-4 percig pirítjuk, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a meleg tejjel. Lassú tűzön kb. 5 percig főzzük, aztán lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A gombát felszeleteljük, majd füstölgő serpenyőben aranybarnára pirítjuk az olajon, sózzuk, borsozzuk. A jénai aljára teszünk a besamelből, rárakunk 3 lasagnelapot, majd jön a ragu fele, megint 3 lasagnelap, erre jön az összes gomba egy kis besamellel, megint 3 lasagnelap, és a ragu másik fele. Erre tesszük az utolsó 3 db lasagnelapot, eloszlatjuk a tetején a maradék besamelt, megszórjuk a reszelt vörös cheddarral, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre, majd kivesszük, ráütjük a 4 tojást, és visszatesszük még 8-10 percre.
Ha tetszett az english breakfast lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!