Hozzávalók
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 2 fej hagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 150 g füstölt kolbász
- 150 g füstölt bacon
- 150 g füstölt tarja
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk oregánó
- 2 db chipotle in adobo paprika (30 g-os konzerv)
- 200 ml vörösbor
- 400 ml passata
- 700 ml csirkealaplé
- 300 g penne
- 100 g füstölt sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek vaj
Ultimate füstös, egylábasos tészta
Hozzávalók
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 2 fej hagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 150 g füstölt kolbász
- 150 g füstölt bacon
- 150 g füstölt tarja
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk oregánó
- 2 db chipotle in adobo paprika (30 g-os konzerv)
- 200 ml vörösbor
- 400 ml passata
- 700 ml csirkealaplé
- 300 g penne
- 100 g füstölt sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek vaj
Az egylábasos tészta elkészítéséhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát elkezdjük pirítani az olívaolajon, majd 3-4 perc után hozzádobjuk a felkarikázott kolbászt, a felcsíkozott bacont és a tarját. Addig pirítjuk, amíg a kolbász kiengedi a zsírját, és az összes hús kapott egy kis színt. Félrehúzzuk, rátesszük a füstölt paprikát és az oregánót. Megy rá a finomra, pépesre aprított chipotle, majd elkeverjük, ráöntjük a vörösbort, és a negyedére forraljuk.
Hozzáadjuk a passatát, a csirkealaplevet és a tésztát. Felforraljuk, és kis lángon addig főzzük, amíg a tészta megfőtt, és felszívta majdnem az összes folyadékot. Ekkor félrehúzzuk, hozzákeverjük a füstölt sajtot, az aprított petrezselymet és a vajat, és kész is.
Ha tetszett az ultimate füstös, egylábasos tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!