Hirdetés
Hirdetés

Garnélás chilis spagetti

Vannak olyan receptek amelyek az egyszerűségüknél fogva lesznek szuperek. Persze ebben a receptben van garnéla is, de ma már szinte minden boltban kapható fagyasztott formában, a recept többi hozzávalója pedig szerintem kapásból fellelhető a háztartásban, úgyhogy irány a konyha! Főzésre fel!
Hirdetés
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 450 g tisztított garnélarák
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kis chilipaprika apróra vágva
  • só, bors
  • 1 csokor aprított petrezselyem
  • 50 ml extra szűz olívaolaj

A tésztához:

  • 200 g spagetti tészta
  • víz

A tésztát forrásban lévő vízbe dobjuk egy nagyobb adag só kíséretében. Olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben és 1-2 percig pirítjuk a vöröshagymát rajta, majd mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma is, tovább pirítjuk.. Hozzáadjuk a tisztított garnélákat, kicsit átkeverjük, majd beleöntjük a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, pár percig kevergetjük, majd mehet hozzá az aprított chilipaprika, végül a petrezselyem is. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, jól átkeverjük és a kifőtt spagettivel tálaljuk.

Fotó: Gerócs Balázs
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások