Hirdetés
Húsvéti menü

Gyors bolognai spagetti

Hozzávalók

40 dkg csirkecomb filé
1 fej kisebb vöröshagyma
1 szál angolzeller
1 db közepes sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 dl víz
500 ml passata
1 ½ dl vörösbor
1 tk szárított oregano
½ tk szárított kakukkfű
1 db babérlevél
pár csepp Worchestershire szósz
só, bors
olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gyors bolognai spagetti

Egy klasszikus, marhából készült, jóféle bolognai optimális esetben minimum 2-3 órán keresztül készül és jól is van ez így. De ha szeretnél este enni egy bolognait és nincs rá ennyi időd, akkor nyugodtan próbáld ki ezt a csirkés kamu verziót, ami ízben simán felér a nagy klasszikushoz. Szentségtörés, de a jó fajtából. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

40 dkg csirkecomb filé
1 fej kisebb vöröshagyma
1 szál angolzeller
1 db közepes sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 dl víz
500 ml passata
1 ½ dl vörösbor
1 tk szárított oregano
½ tk szárított kakukkfű
1 db babérlevél
pár csepp Worchestershire szósz
só, bors
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A finomra vágott hagymát kb. 2 ek olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd mehet rá a lereszelt sárgarépa és az apró darabokra vágott angolzeller. Ha már kicsit lepirultak a zöldségek, belenyomjuk a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk a zöldséges alapot. Felöntjük a vízzel, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

img_9194.jpg

Közben a csirkehúst “ledaráljuk”, azaz nagyobb darabokra vágva egy aprítógépbe dobjuk és lezúzzuk. Ha a víz elpárolgott a zöldségekről, rádobjuk a ledarált húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a vörösbort, a passata di pomodorot, majd jöhet a fűszerezés: szárított oregano, babérlevél, szárított kakukkfű, pár csepp Worchestershire. Az egészet összeforgatjuk és 30-40 percig főzzük, hogy az ízek korrektül összeérjenek. 

img_9199.jpg

A spagetti tésztát forró, sós vízben al dentére főzzük, majd a tálalásnál rászedünk a kész raguból. Kell még rá egy kis parmezán, friss bazsalikom és kész is. 

img_9188.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások