Hozzávalók
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- pár csepp víz, ha szükséges
A tökéletes gyúrt tészta receptje
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- pár csepp víz, ha szükséges
A lisztet egy deszkára borítjuk, és egy kis lyukat formázunk a közepébe. Ebbe ütjük a tojásokat, megsózzuk, és fokozatosan keverjük bele a lisztet a tojásokba. Kemény tésztát kell kapnunk.
Ha azt látjuk, hogy morzsalékos és nehezen állna össze, akkor egy pár csepp vizet adjunk hozzá. Ha szépen összeállt, fóliába rakjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
Elfelezzük a tésztát, kicsit átgyúrjuk, és elkezdjük kinyújtani annyira, hogy a tésztanyújtó gépbe beleférjen. Vékonyra nyújtjuk. Ha nagyobb darabokra vágjuk, házi lasagnetésztát kapunk, vagy egy pizzavágóval 0,5-1 cm-es szélesmetéltet is csinálhatunk belőle.
Ha tetszett a gyúrt tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!