Hirdetés

Hagymás pirított nudli - egyszerű és király kaja

Hirdetés

Hagymás pirított nudli - egyszerű és király kaja

A hagyományos édes nudli minden magyar kedvence, de sós változatban már nem örvend akkora népszerűségnek. Pedig nagyon egyszerű összedobni és köretként, vagy egy kis tejföllel főételként is megállja a helyét. Szóval újítsatok (vagy nosztalgiázzatok) és készítsetek sós nudlit!
Hirdetés

Hozzávaló 3-4 főre

A nudlihoz:

  • 500 g főtt krumpli
  • 150 g liszt
  • 1 tojás (M-es)
  • 1 csipet só
  • 3 ek vaj

A sütéshez:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 ek vaj
Fotó: Szilágyi Nóri

A főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet,a tojást, a sót és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodorjuk és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Minden darabot kicsit formázunk, hogy elvékonyodjon a végük, majd enyhén sós, forró vízben 1 kanál olajjal pár perc alatt megfőzzük őket, 2-3 lépésben. Mikor feljönnek a víz felszínére még 1-2 percig főzzük majd kivesszük a vízből és leszűrjük őket. Egy nagyobb edénybe rakjuk a nudlikat és összekeverjük a vajjal, így nem tapadnak majd össze, míg fő a többi adag. A nudlikat egy forró serpenyőbe rakjuk és pár perc alatt lepirítjuk majd félrerakjuk. A serpenyőben felmelegítjük az olajat, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, vöröshagymát és lepirítjuk őket, majd beledobjuk a vajat és az apróra vágott petrezselymet. A hagymás szaftba keverjük a nudlikat, átmelegítjük és tejföllel tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?