Hirdetés

Házi ravioli egy tökéletes fokhagymás-fehérboros mártásban

Hirdetés

Házi ravioli egy tökéletes fokhagymás-fehérboros mártásban

A házi ravioli készítése nem akkora ördöngösség, mint amilyennek elsőre tűnhet. És mivel az olasz tésztáknál kevés jobb dolog létezik a földön, ezért mindenkinek érdemes legalább egyszer próbálkoznia vele otthon. Ja, és ráadásul ezzel a recepttel nem csak egy tökéletes sajtos raviolit nyertek, hanem egy fehérboros mártást és egy frankó házi pestót is!
Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre:

A tésztához:

  • 100 g finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 mk olívaolaj

A töltelékhez:

  • 1 db chilis camembert sajt

A szószhoz:

  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • 100 ml tejszín
  • 60 ml fehérbor

A házi pestóhoz:

  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 ek fenyőmag
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 3 ek parmezán
  • bors
  • olívaolaj
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, hogy szép homogén legyen. Ha van tésztanyújtó gépünk azzal, ha nincs, akkor lisztezett deszkán nyújtófával kinyújtjuk a tésztát két részletben, vékony hosszúkás alakúra. A camembert sajtot felszeleteljük és az egyik kinyújtott tésztalapra rakosgatjuk őket kb. 2 cm-re egymástól, befedjük őket a másik lappal, jól lenyomkodjuk és derelyevágóval körbevágjuk őket. Enyhén sós, forró vízben pár perc alatt kifőzzük őket.

Fotó: Szilágyi Nóri

A szószhoz az olajon kicsit lepirítjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ráreszelünk kevés szerecsendiót és felöntjük a tejszínnel és a fehérborral. Pár perc alatt beforraljuk a mártást, hogy kicsit sűrűbb, krémesebb legyen és beleforgatjuk a raviolikat. Egy aprítógépbe pakoljuk a pesto hozzávalóit és lezúzzuk őket. A házi pestóval tálaljuk a raviolikat.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?