Hozzávalók
A tésztához
- 100 g finomliszt
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 mk olívaolaj
A töltelékhez
- 1 db chilis camembert sajt
A szószhoz
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- 100 ml tejszín
- 60 ml fehérbor
A házi pestóhoz
- 1 csokor bazsalikom
- 2 ek fenyőmag
- 1 gerezd kisebb fokhagyma
- 3 ek parmezán
- só
- bors
- olívaolaj
Hozzávalók
A tésztához
- 100 g finomliszt
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 mk olívaolaj
A töltelékhez
- 1 db chilis camembert sajt
A szószhoz
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- 100 ml tejszín
- 60 ml fehérbor
A házi pestóhoz
- 1 csokor bazsalikom
- 2 ek fenyőmag
- 1 gerezd kisebb fokhagyma
- 3 ek parmezán
- só
- bors
- olívaolaj
A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, hogy szép homogén legyen. Ha van tésztanyújtó gépünk azzal, ha nincs, akkor lisztezett deszkán nyújtófával kinyújtjuk a tésztát két részletben, vékony hosszúkás alakúra. A camembert sajtot felszeleteljük és az egyik kinyújtott tésztalapra rakosgatjuk őket kb. 2 cm-re egymástól, befedjük őket a másik lappal, jól lenyomkodjuk és derelyevágóval körbevágjuk őket. Enyhén sós, forró vízben pár perc alatt kifőzzük őket.
A szószhoz az olajon kicsit lepirítjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ráreszelünk kevés szerecsendiót és felöntjük a tejszínnel és a fehérborral. Pár perc alatt beforraljuk a mártást, hogy kicsit sűrűbb, krémesebb legyen és beleforgatjuk a raviolikat. Egy aprítógépbe pakoljuk a pesto hozzávalóit és lezúzzuk őket. A házi pestóval tálaljuk a raviolikat.