Hozzávalók
- 400 g padlizsán
- 3 ek olívaolaj
- 300 g fusilli tészta
A húsgombóchoz
- 500 g darált pulykahús
- 1 tk só
- bors
- 1 fej kisebb vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 tk oregánó
A mártáshoz
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 tk kakukkfű
- 2 tk sűrített paradicsom
- 350 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 100 ml víz
- 2 ek olívaolaj
- 100 g gorgonzola
- 30 g parmezán
- 1 kis csokor friss bazsalikom
A tálaláshoz
- gorgonzola
- friss bazsalikom
Húsgombócos gorgonzolás sült padlizsános fusilli
Hozzávalók
- 400 g padlizsán
- 3 ek olívaolaj
- 300 g fusilli tészta
A húsgombóchoz
- 500 g darált pulykahús
- 1 tk só
- bors
- 1 fej kisebb vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 tk oregánó
A mártáshoz
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 tk kakukkfű
- 2 tk sűrített paradicsom
- 350 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 100 ml víz
- 2 ek olívaolaj
- 100 g gorgonzola
- 30 g parmezán
- 1 kis csokor friss bazsalikom
A tálaláshoz
- gorgonzola
- friss bazsalikom
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük és félrerakjuk. A húsgombóc hozzávalóit összekeverjük és golyókat formázunk belőle, majd egy nagy lábasban 1 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt magas hőfokon előpirítjuk és kiszedjük. Ugyanebbe a lábasba beleöntünk 2 evőkanál olajat és a nagy kockákra vágott padlizsánt is kb. 5 percig pirítjuk, majd ezt is kiszedjük.
Újabb 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Belerakjuk a rozmaringot, kakukkfüvet, sűrített paradicsomot, a gombócokat, majd sózzuk, borsozzuk és 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a passataval, a vízzel és felforraljuk. Ezután alacsony lángon kb. 20 percig főzzük. Ha letelt az idő, belerakjuk a durvára vágott bazsalikomot, a nagy darabokra tépkedett gorgonzolát, reszelt parmezánt, és alaposan elkeverjük és összeforgatjuk a tésztával. Gorgonzolával és friss bazsalikommal tálaljuk.