Hozzávalók
- 250 g makaróni tészta
- 200 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 75 g trappista sajt
- 75 g füstölt sajt
A húsos raguhoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 500 g darált sertéshús
- 1 tk pirospaprika
- ½ tk füstölt pirospaprika
- 1 ½ tk őrölt kömény
- 50 g sűrített paradicsom
- 250 ml víz
- 250 ml darabolt paradicsom
Húsos makaróni
Hozzávalók
- 250 g makaróni tészta
- 200 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 75 g trappista sajt
- 75 g füstölt sajt
A húsos raguhoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 500 g darált sertéshús
- 1 tk pirospaprika
- ½ tk füstölt pirospaprika
- 1 ½ tk őrölt kömény
- 50 g sűrített paradicsom
- 250 ml víz
- 250 ml darabolt paradicsom
A tésztát sós vízben félig puhára főzzük, leszűrjük. A raguhoz üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymát, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és belerakjuk a darált húst. Ha nagyjából elfőtte a levét, hozzáadjuk a kétféle őrölt paprikát, az őrölt köményt és a sűrített paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, majd 15-20 percig rotyogtatjuk.
Ha elkészült a ragu, a felét összekeverjük a tésztával, és kb. egy 25 x 25 cm nagyságú tepsibe rakjuk. Rárakjuk a maradék húsos ragut, rákenjük a zúzott fokhagymával kikevert tejfölt, ráreszeljük a sajtokat, és előmelegített 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul az egész és össze nem áll egy kicsit.
Ha tetszett a húsos makaróni receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!