Hozzávalók
- 3 db tojás
- olaj
- só, bors
- 100 g sertéscomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db kis piros chili + pár karika a tálaláshoz
- 300 g kínai kel
- 100 g tisztított garnéla
- 5 ek szójaszósz
- 3 ek sötét szójaszósz
- 1 ek ketchup
- 1 tk rákpaszta
- 1 mk őrölt chili
- 2 tk szezámolaj
- 1 db lime
- 200 g goreng tészta
- 5 szál újhagyma
Mee goreng, a legjobb indonéz tészta
Hozzávalók
- 3 db tojás
- olaj
- só, bors
- 100 g sertéscomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db kis piros chili + pár karika a tálaláshoz
- 300 g kínai kel
- 100 g tisztított garnéla
- 5 ek szójaszósz
- 3 ek sötét szójaszósz
- 1 ek ketchup
- 1 tk rákpaszta
- 1 mk őrölt chili
- 2 tk szezámolaj
- 1 db lime
- 200 g goreng tészta
- 5 szál újhagyma
A tojást villával felverjük, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, egy magas falú serpenyőben omlettet sütünk belőle. Kiszedjük, felszeleteljük, félrerakjuk. Ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon magas hőfokon elkezdjük pirítani a vékonyan felszeletelt sertéshúst. Ha már szép színt kapott, rádobjuk a felszeletelt chilit és fokhagymát. Pár percig együtt pirítjuk őket.
Közben vékonyan felszeleteljük a kínai kelt. Egy kis tálban összekeverjük a rákpasztát, szójaszószokat, ketchupot, őrölt chilit, szezámolajat és a lime kifacsart levét. A sertéshúsra rádobjuk a garnélát és ha rózsaszínre váltott a színe, beletesszük a kelt. Miután picit összeesett, a tésztát is hozzáadjuk és felöntjük a mártással. Jó alaposan összeforgatjuk. Megborsozzuk, ha kell, sózzuk (de óvatosan, mert a szójaszósz és a rákpaszta is sós!). Az omlettet és a vékonyra szeletelt újhagymát is beledobjuk. További 2 percig pirítjuk, majd elzárjuk. Friss chilivel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a Mee goreng, a legjobb indonéz tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!