Hirdetés
Hirdetés

Isteni paradicsomos tészta: Spaghetti alla puttanesca

Egy jó spagetti sose rossz! Ez például egy húsmentes változat (na jó, a szardella miatt mégsem teljesen az), de garantálom, hogy senkinek nem lesz hiányérzete ezután! Minden összetevő karakteres ízű, épp ezért lesz ez a tészta isteni! Próbáljátok ki mindenképp!
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g spagetti
  • 2 konzerv darabolt paradicsom
  • 5-6 aszalt (olajban eltett) paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb chilipaprika
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 ek fekete olívabogyó
  • 4-5 szardella
  • 2 ek kapribogyó
  • 1 tk oregánó
Fotó: Gál Bettina

A tésztaszószhoz az olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, a chilit, majd miután kiadták az illatukat, jöhet a többi hozzávaló: a szardella, az olívabogyó, a kapribogyó és az aszalt paradicsom. Nincs más dolgunk, mint ezt a serpenyőben lévő ízbombát nyakon önteni a konzerv paradicsommal, végül hozzáadjuk az oregánót, sózzuk, borsozzuk. Alacsony lángon pár percig rotyogtatjuk, amíg elkészül a tészta, amit lobogó sós vízben, kb. 8 perc alatt al dentére főzünk.

Fotó: Gál Bettina
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?