Hozzávalók
- 25 dkg spagetti tészta
- 8 dkg pecorino sajt
- 7 dkg vaj
- 3 ek olívaolaj
- 2 mk frissen őrölt bors
Itt a perfekt cacio e pepe receptje!
Hozzávalók
- 25 dkg spagetti tészta
- 8 dkg pecorino sajt
- 7 dkg vaj
- 3 ek olívaolaj
- 2 mk frissen őrölt bors
A tésztát kb. 5 perc alatt al dentére, azaz fogkeményre főzzük. Leszűrjük és a tészta főzőlevét félretesszük.
Az őrölt bors felét az olívaolajon és 2 dkg vajon megfuttatjuk, ügyelve, hogy a vaj ne barnuljon meg, viszont kiengedje az illatát. Ezután hozzáöntünk kb. 1,5 dl-t a tészta főzővízéből és összeforraljuk. Beletesszük a tésztát és a maradék vajat, majd az egészet összerázzuk. A tésztához adjuk a finomra reszelt pecorino sajtot és nagyon alacsony lángon addig rázogatjuk és kevergetjük, amíg kialakul az emulzió és a krémes mártás teljesen bevonja a tésztát. Ekkor lehúzzuk és ráőröljük a bors másik felét. Azonnal tálaljuk!
Ha tetszett a cacio e pepe receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!