Hozzávalók
- 1 db kisebb szalonna
- 1 db kisebb kolbász
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék koktélparadicsom
- só, bors
- 250 g tészta
- 400 ml víz
- 1 db tömlős krémsajt
- pár levél bazsalikom
Kolbászos-szalonnás paradicsomos tészta főzés az erdőben
Hozzávalók
- 1 db kisebb szalonna
- 1 db kisebb kolbász
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék koktélparadicsom
- só, bors
- 250 g tészta
- 400 ml víz
- 1 db tömlős krémsajt
- pár levél bazsalikom
A szalonnát felkockázzuk, elkezdjük serpenyőben lepirítani, a kolbászt felkarikázzuk, majd a szeleteket negyedeljük és az izzadó szalonnára dobjuk. Hozzászórjuk az apróra vágott lilahagymát, és a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd a felezett koktélparadicsomokat is. Sózzuk, borsozzuk és belezúdítjuk a száraz tésztát. Felöntjük a vízzel, hozzányomjuk a tömlős krémsajtot, alaposan összekeverjük és kb. 10 perc alatt készre főzzük. A végén rátépkedjük a bazsalikomleveleket és kész is.