Hozzávalók
A tésztához
- 1 kg liszt
- 5 szem krumpli
- 4 ek olaj
- 2 db tojás
- 1 mk só
- 50 g élesztő
- 350 - 400 ml tej
- 1 tk cukor
A fokhagymás olajhoz
- 100 ml olaj
- 1 - 2 gerezd zúzott fokhagyma
- + olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 200 ml tejföl,
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ csokor friss kapor
Krumplis lángos
Hozzávalók
A tésztához
- 1 kg liszt
- 5 szem krumpli
- 4 ek olaj
- 2 db tojás
- 1 mk só
- 50 g élesztő
- 350 - 400 ml tej
- 1 tk cukor
A fokhagymás olajhoz
- 100 ml olaj
- 1 - 2 gerezd zúzott fokhagyma
- + olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 200 ml tejföl,
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ csokor friss kapor
A krumplis lángoshoz a krumplit meghámozzuk és megfőzzük enyhén sós vízben. Ha kész, hagyjuk kihűlni és egy krumplinyomóval szétnyomjuk. Közben 1 dl langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, azaz bedagasztjuk a tésztát, majd letakarva egy enyhén nedves konyharuhával, hagyjuk megkelni.
Ha megkelt, kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és megkenjük fokhagymás olajjal, majd félbehajtva ismét kinyújtjuk. Ezt megismételjük még kétszer és ha megvagyunk még hagyjuk pihenni egy fél órát a tésztát, majd kb. 10×10 cm-es négyzeteket vágunk belőle és 170 fokos olajban egyenként kisütjük őket. Mehet rá egy kis fokhagymás, kapros tejföl és már ehetjük is.
Ha tetszett a krumplis lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!