Hozzávalók
- 25 dkg penne tészta
- 4 ek extraszűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 - 2 db friss chili paprika
- ½ konzerv paradicsom
- só, bors
- 1 ek reszelt parmezán
- néhány szál petrezselyem
A legjobb paradicsomos tészta: arrabbiata penne
Hozzávalók
- 25 dkg penne tészta
- 4 ek extraszűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 - 2 db friss chili paprika
- ½ konzerv paradicsom
- só, bors
- 1 ek reszelt parmezán
- néhány szál petrezselyem
A tésztát lobogó sós vízbe dobjuk, amíg fő (kb. 10 perc) elkészítjük a szószt.
Egy serpenyőben olívaolajon kicsit lepirítunk egy gerezdnyi felszeletelt fokhagymát és a karikára vágott chilit, majd hozzáöntjük a fél paradicsom konzervet, villával szétnyomkodjuk az egész darabokat, sózzuk, borsozzuk és pár percig rotyogtatjuk. Mehet hozzá a másik gerezd fokhagyma szintén szeletelve és 4-5 evőkanálnyi a tészta főzővizéből is.
A tésztát az előírt főzési idő letelte előtt 1 perccel leszűrjük, majd jól átforgatjuk a szószban, így készül tökéletes al dentére. Reszelünk rá kevés parmezánt, megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, még egyszer összeforgatjuk és azonnal tálaljuk.