Hirdetés
Green Kitchen

Lencsével töltött pierogi

Hozzávalók

20 - 25
darabhoz
+

A tésztához

250 g liszt
1 tk só
1 db tojás
120 g tejföl
60 g olvasztott vaj

A töltelékhez

olaj
200 g füstölt karaj (egészben)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk őrölt kömény
2 db krumpli
1 konzerv lencse

A mártogatóshoz

200 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss bazsalikom
1 csokor friss tárkony
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lencsével töltött pierogi

Ha szeretitek a töltött tésztákat, akkor érdemes ezzel kezdeni az új évet, hiszen rengeteg lencse is került bele. Csípős szósszal is tökéletes.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

20 - 25
darabhoz
+

A tésztához

250 g liszt
1 tk só
1 db tojás
120 g tejföl
60 g olvasztott vaj

A töltelékhez

olaj
200 g füstölt karaj (egészben)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk őrölt kömény
2 db krumpli
1 konzerv lencse

A mártogatóshoz

200 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss bazsalikom
1 csokor friss tárkony
só, bors
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A töltött pierogi tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. 

A töltelékhez kevés olajon elkezdjük pirítani a nagyon apróra vágott karajt. Ha kapott egy kis színt, mehet rá a hagyma és a fokhagyma, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és alaposan lepirítjuk. Közben a mikróba tesszük a megmosott krumplit, 10-15 perc alatt megpuhítjuk, majd leszedjük a héját, és villával áttörjük. A megpirított hagymás karajt egy keverőtálba tesszük, belekeverjük a krumplit és a lecsepegtetett lencsét is, majd hagyjuk kihűlni. 

A tésztát kivesszük a hűtőből, enyhén lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és egy kb. 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle. Mindegyik közepére egy teáskanálnyi tölteléket teszünk, összecsípjük a tészta közepén, és szépen végignyomkodjuk a tésztát, hogy az összes levegő kijöjjön belőle, majd alaposan lezárjuk. 

Enyhén lobogó, sós vízben addig főzzük a pierogikat, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd leszűrjük. Kb. 2 evőkanálnyi olajon a leszűrt tésztabatyuk mindkét oldalát megpirítjuk egy kicsit. 

A mártogatóshoz összekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket a többi hozzávalóval, és ezzel tálaljuk a batyukat.

Lencsével és füstölt hússal töltött pierogi
Lencsével és füstölt hússal töltött pierogi

Ha tetszett a lencsével töltött pierogi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások