Hozzávalók
- 300 g linguini tészta
- 8 szelet bacon
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek zöld pesztó
- 200 ml tejszín
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 50 g frissen reszelt parmezán
- 1 marék rukkola
Lilla kedvenc linguinije
Hozzávalók
- 300 g linguini tészta
- 8 szelet bacon
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek zöld pesztó
- 200 ml tejszín
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 50 g frissen reszelt parmezán
- 1 marék rukkola
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, közben 1 deci főzővizet kiveszünk belőle. Egy serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk a bacont, kivesszük egy tányérra és hagyjuk kihűlni, így jó ropogós lesz. A visszamaradt zsiradékon kb. 2 percig pirítjuk a felszeletelt fokhagymát. Rátesszük a pesztót, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a tejszínnel. Picit összemelegítjük, beleöntjük a tészta főzővizét és hagyjuk egyet rottyanni. Belereszeljük a parmezánt, elkeverjük, majd beleforgatjuk a tésztát és elzárjuk. Rátördeljük a ropogós bacont és megszórjuk rukkolával.