Hozzávalók
- 250 g makaróni tészta
- 8 szelet bacon
A mártáshoz
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 300 ml tej
- só, bors
- 0.25 szerecsendió
- 7 ek tejföl
- 500 g rögös túró
- 2 gerezd fokhagyma
Mac and túró
Hozzávalók
- 250 g makaróni tészta
- 8 szelet bacon
A mártáshoz
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 300 ml tej
- só, bors
- 0.25 szerecsendió
- 7 ek tejföl
- 500 g rögös túró
- 2 gerezd fokhagyma
A tésztát bő, sós, lobogó vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A bacont száraz serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük és apró darabokra törjük.
A mártáshoz felolvasztjuk a vajat egy lábasban, beleöntjük a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, és sűrű besamelt főzünk belőle. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót. Elzárjuk, majd belekeverjük a tejfölt és a túrót, belenyomjuk a fokhagymát, és végül beleforgatjuk a megfőtt tésztát. A baconnel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a mac and túró receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!