Hozzávalók
- 250 g kagylócska tészta
- 200 g bacon
A szószhoz
- 250 g mascarpone
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 10 g friss torma
- 1 mk kakukkfű
- só, bors
- 100 g bébispenót
Mascarponés tészta baconchipsszel
Hozzávalók
- 250 g kagylócska tészta
- 200 g bacon
A szószhoz
- 250 g mascarpone
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 10 g friss torma
- 1 mk kakukkfű
- só, bors
- 100 g bébispenót
A baconszeleteket két sütőpapír közé fektetjük egy tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
A szószhoz összekeverjük a mascarponét az átnyomott fokhagymával, fél citrom facsart levével, belereszeljük a tormát, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük.
A tésztát kifőzzük, egy merőkanálnyi főzővizet hozzáadunk a mascarponés szószhoz, majd leszűrjük a tésztát. A szószt egy serpenyőben a bébispenót hozzáadásával néhány percig főzzük, Amíg a spenót össze nem esik. Majd jöhet a tálalás: a tésztára kanalazunk a mártásból és baconchipsszel koronázzuk meg.
Ha tetszett a mascarponés tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!