Hozzávalók
A fűszerkeverékhez
- 2 ek római kömény
- 1 ek szegfűbors
- 1 ek feketebors
- ½ ek karadmom
- 2 ek fokhagymagranulátum
- 2 ek pirospaprika
- 1 ek cayenne bors
- 1 ek oregano
- 1 ek kakukkfű
- 1 ek gyömbér
- 1 ek só
A pastához
- 250 dkg linguine, vagy spaghetti
- 3 ek olaj
- 15 dkg Kolbász
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 3 - 4 db kaliforniai paprika többféle színben
- 3 szál angolzeller (szárzeller)
- 15 db szép, tisztított garnéla
- 2 dl tejszín
Hozzávalók
A fűszerkeverékhez
- 2 ek római kömény
- 1 ek szegfűbors
- 1 ek feketebors
- ½ ek karadmom
- 2 ek fokhagymagranulátum
- 2 ek pirospaprika
- 1 ek cayenne bors
- 1 ek oregano
- 1 ek kakukkfű
- 1 ek gyömbér
- 1 ek só
A pastához
- 250 dkg linguine, vagy spaghetti
- 3 ek olaj
- 15 dkg kolbász
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 3 - 4 db kaliforniai paprika többféle színben
- 3 szál angolzeller (szárzeller)
- 15 db szép, tisztított garnéla
- 2 dl tejszín
Beletöltöttük egy kis üvegbe és a videó forgatása óta mindenfélére ezt nyomjuk, annyira rákattantunk: grillcsirkére, sertésszűzre, rákra, mindenre ami él és mozog. A házi fűszerkeverék elkészítéstől nem kell félni, a cucc legtöbb alkotóelemét szupermarketekben is meg tudjátok vásárolni, de ha van a közelben egy fűszerbolt, vagy delikát bolt (vagy rendeltek a neten), akkor méginkább biztosra mehettek. Egy fűszer nagybevásárlással simán letudjátok az évi cajun fűszerkeverék adagotokat! Na és akkor lássuk a receptet.
Előszöris elkészítjük a házi cajun fűszerkeveréket. Ehhez az egész fűszereket (római kömény, szegfűbors, feketebors, kardamom) lepirítjuk egy forró, száraz serpenyőben. Amikor a magok pattogni kezdenek, belezuttyantjuk őket egy mozsárba, majd alaposan összezúzzuk őket. Egy nagyobb tálba öntjük a fűszereket és jöhetnek hozzá a porított társaik. Megsózzuk, összekeverjük és kész is van!
Lobogó forró, sós vízben elkezdjük kifőzni a tésztát. A kolbászt felvágjuk és száraz serpenyőben kisütjük a zsírját, majd félretesszük egy tálba. A kolbász zsírján megfonnyasztjuk a hagymát, a paprikát és az angolzellert. Ha a zöldségek összezuhantak, mehet hozzájuk vissza a kolbász, majd a garnéla is bekerülhet a serpenyőbe. Az egészet gazdagon megszórjuk a fűszerkeverékünkkel és hozzáöntjük a frissen kifőzött tésztát. Mehet rá a tejszín, illetve egy kevés a tészta főzővízéből. Az egészet jól összeforgatjuk, a tetejére pedig ízlés szerint szórhatunk egy kevés friss koriandert és csepegtethetünk pár csepp limelevet. Ennyi! Így kell megenni: (ha egy tetőn álltok)